City Run Heerhugowaard

Op vrijdagavond 12 april 2019 heeft de vijfde editie van Heerhugowaard City Run plaats gevonden.

Voor kinderen vanaf 5 tot en met 13 jaar waren er twee afstanden, namelijk de 600 meter en de 1,1 km. Voor volwassenen 2 afstanden, de kortste afstand is 5 km, daarnaast is er een afstand van 10 km. De 5 en de 10 km konden naast individuele lopers ook door business teams worden gelopen.

Dit jaar was een van de Goede Doelen de aankleding van de kinderafdeling van het MCA Alkmaar.

Op de kinderafdeling wil de Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar(www.mkcalkmaar.nl) een interactieve projectie installatie realiseren die bezoekers van jong tot oud, kinderen en hun ouders/begeleiders, het gevoel geeft even niet in het ziekenhuis te zijn.

Door middel van afleiding kunnen nare, maar noodzakelijke handelingen voor onze patiƫnten een minder traumatisch karakter

krijgen. Denk bijvoorbeeld aan bloed prikken of een infuus krijgen. Maar ook de opname zelf, waarbij het kind in een onbekende en soms enge omgeving stapt als hij/zij naar het ziekenhuis moet komen. Dan is het voor de patiƫnten erg fijn als ze objecten zien en interactie kunnen hebben met beelden die bij hun belevingswereld aansluiten. Hierin verschilt de kinderafdeling met alle andere afdelingen in het ziekenhuis.

Middels de CityRun by Night heeft JCI Heerhugowaard een bijdrage geleverd aan deze interactieve projectie installatie. Er is een enorm mooi bedrag van 7.500,- euro opgehaald.

IMG 4198